Warning: The magic method Tribe__Extension_Loader::__wakeup() must have public visibility in /home/clients/415678deedea8ef73a257590656d6552/v2.philoma.org/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Extension_Loader.php on line 157
Heldere Bronnen: Laat je inspireren door het leven van Etty Hillesum - Spes Colloquium in Leuven | Philosophie et Management
12.12.2014

Heldere Bronnen: Laat je inspireren door het leven van Etty Hillesum – Spes Colloquium in Leuven

 

Op 12 december organiseert SPES-forum het tweede colloquium in de reeks Heldere Bronnen. Tijdens deze dag staat het inspirerende leven van Etty Hillesum centraal. Aan de hand van lezingen en getuigenissen leren we haar beter kennen.

100 jaar geleden werd Etty Hillesum geboren in een Nederlands-Joods gezin. Zij overleefde de concentratiekampen van de tweede wereldoorlog niet, maar laat ons via haar dagboek toch een boodschap na van innerlijke vrede, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. 

In het colloquium gaan we in op het spirituele, mystieke leven van Etty Hillesum. Verschillende sprekers praten over deze bijzondere vrouw en de betekenis die zij voor velen van ons vandaag nog heeft. Begiftigd met een uitzonderlijke intelligentie, literaire begaafdheid en sensitiviteit ontwikkelde Etty Hillesum al op jonge leeftijd een grote innerlijke vrijheid. Haar geloof en haar liefde voor de mensheid hielden stand tot het einde, ondanks het vreselijke lot dat zij, verbonden met haar volk, moest ondergaan. 

Het wordt een boeiende en inspirerende dag. Bekijk dus zeker het volledig programma en schrijf je tijdig in!
 
Tot dan,
Lies

Lies Daenen 
Directeur SPES Forum

Orateurs

Aucun orateur associé.

Documents

Aucun document associé.

Pin It on Pinterest